Lego deed eind september zijn intrede in GO! De Parel. 

Onze school kan via onze Pedagogisch ICT-Coördinator (Meester Wim Van Rymenant) Lego Education aanbieden aan al onze leerlingen. Via een samenwerking met GO! Boom Park kunnen we met de Legosets aan de slag. De Lego Spike  Essential en Lego Spike Primeboxen zullen stelselmatig in alle lagere schoolklassen gebruikt worden. Bij de kleuters kunnen we Lego SteamPark en Codeertrein inzetten.  

De klastitularissen ondersteunen deze lessen mee en kunnen zo mee op ontdekking en vooral aanvoelen dat onze leerlingen hier verbazend snel zelfstandig mee aan de slag gaan. 

Waarom integreren we Lego in onze lessen? Lego biedt ons STE(A)M-onderwijs. Science (Wetenschap) – Technologie – Engineering (bouwkunde) – Art (Kunst)  Math (Wiskunde). Zo koppelt Lego techniek aan programmeren.   

Onze leerlingen werken in duovorm samen en kunnen zelfstandig aan de slag. Uiteraard is er ook een speel-moment. Wat is er plezanter dan je eigen bouwwerk te integreren in de fantasiewereld van een kind.We kunnen bijna oneindig onze leerlingen uitdagen en dat zal ze meer klaar maken voor de huidige innovatieve maatschappij. 

Wim Van Rymenant. Ped. ICT -Coördinator  

logo-72 px

GO! basisschool De Parel
Schuttershofstraat 50
2845 Niel
03 888 25 22
info@bsdeparel.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be