De kleutertjes van GO! basisschool De Parel in Niel ontdekken stapje per stapje hun gloednieuwe klassen.  De nieuwbouw aan de Ridder Berthoutlaan in Niel is grotendeels klaar. De tweede en derde kleuterklas verhuisden meteen na de kerstvakantie. De andere leerlingen moeten nog eventjes wachten.

Directeur Kathleen Van Mechelen: “De school telt momenteel vier campussen (Veldstraat, Ridder Berthoutlaan, F.D. Rooseveltstraat en Schuttershofstraat). De leerlingen zitten verspreid per graad. Zo spelen en leren de kindjes van de instap- en de eerste kleuterklas samen in de Rooseveltstraat. De tweede en derde kleuterklas zitten in de Ridder Berthoutlaan, de eerste graad van de lagere school in de Schuttershofstraat en de tweede en de derde graad in de Veldstraat. Onze mooie nieuwbouw brengt hierin verandering.”

Nieuwbouw

De nieuwbouw aan de Ridder Berthoutlaan is klaar. Vanaf september krijgen alle kleuters hier een plaatsje in mooie, grote en open lokalen. De tweede en derde kleuterklas verhuisden al na de kerstvakantie.

De vestiging waar het 1ste en 2de leerjaar zitten, wordt opgewaardeerd en er worden klassen bijgebouwd. Omwille van de verbouwingen zal de eerste graad tijdelijk naar de nieuwbouw verhuizen.

Op termijn zal ook het derde leerjaar naar de vernieuwde campus verhuizen. Zo krijg je twee grote campussen: de Veldstraat en de Ridder Berthoutlaan/Schuttershofstraat. De campus in de Rooseveltstraat verdwijnt.

Eddy Soetewey, schepen van Onderwijs in de gemeente Niel: “Ik ben bijzonder verheugd met de nieuwbouw en wil graag de bouwgroep Van Roey feliciteren. Groep Van Roey respecteerde de afgesproken timing, waardoor de kleuters van GO! BS De Parel minder dan een jaar moesten wachten om hun nieuwe leeromgeving te ontdekken.”  

Feestelijke opening

Directeur Kathleen Van Mechelen: “Wanneer alle leerlingen hun nieuwe plaatsje hebben, houden we een feestelijke opening. Nu laten we de kleinsten eerst aan hun nieuwe klasjes wennen en zorgen we er eerst voor dat alle details in de nieuwbouw worden afgewerkt.”

Op de foto: links directeur GO! basisschool De Parel Kathleen Van Mechelen, midden schepen van Onderwijs in Niel Eddy Soetewey, rechts algemeen directeur GO! scholengroep Rivierenland Conny Romswinkel

logo-72 px

GO! basisschool De Parel
Schuttershofstraat 50
2845 Niel
03 888 25 22
info@bsdeparel.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be